Cel mai mare acvariu cilindric de sine stătător din lume a explodat


Warning: Undefined variable $pinterestURL in /home3/gtd/stiri.gtd.ro/wp-content/themes/covermag/functions.php on line 103

Un acvariu gigant care conține un milion de litri de apă în holul hotelului Radisson Blu din Berlin a explodat, inundând hotelul și străzile din apropiere.

„AquaDom” – adăpostește 1.500 de pești – are 15,85 m înălțime (52 ft) și a fost descris ca fiind cel mai mare acvariu cilindric de sine stătător din lume.

Două persoane au fost rănite de sticlă căzută în urma exploziei.

Poliția a spus că au avut loc pagube „incredibile”.

Oaspeții au fost mutați din hotel în urma incidentului la ora 05:50 (04:50 GMT).

Un purtător de cuvânt al pompierilor din Berlin a declarat pentru BBC că marea majoritate a peștilor au murit, în timp ce vremea rece a îngreunat încercările de salvare. Rezervorul conținea peste 100 de specii diferite.

Cu toate acestea, oficialul pompierilor James Klein a declarat ulterior presei locale că „câteva zeci” de pești au fost găsiți în viață în locurile în care s-a colectat apă reziduală. El a spus că au fost relocați în alte acvarii.

De asemenea, Associated Press a citat oficiali care au spus că lucrează pentru a salva alți 400-500 de pești în rezervoare mai mici de sub holul hotelului, care fuseseră lipsiți de oxigen din cauza dezastrului.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.